Stravování

Jídelníček

Datum: 22.7. - 28.7.2024
 
Den Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře
Pondělí Bílá káva, čaj, máslo, džem, tmavé pečivo, chléb  A-1,7 tavený sýr
A-7
Zeleninová polévka se zavářkou, Vepřové maso v mrkvi, brambory          A-1,3,7 sušenka  A-1,8

Krupicová kaše s kakaem A-1,3,7

Úterý Bílá káva, čaj, uzenina, pečivo, chléb  A-1,7 ovoce Bramborová polévka, Kuře na paprice, rýže + dietní úprava
A-1,3,9
jogurt    A-7  Rajská polévka s těstovinou, chléb A-1
Středa Bílá káva, čaj,  máslo, nutella, pečivo, chléb  A-1,7

Kobliha/ dia koláček A-1,3,7

Květáková polévka, Boloňské špagety sypané sýrem A-1,7 ovoce Pudinková miska s ovocem a piškoty A-1,7
Čtvrtek Bílá káva, čaj, máslo, krájená paštika, chléb, tmavé pečivo  A-1,7 ovoce Zeleninová polévka s kapáním, Pečená krkovice, bramborový knedlík, zelí + dietní úprava      A-1,9 mléko, rohlík    A-1,7 Tuňáková pomazánka, chléb   A-1,7
Pátek Bílá káva, čaj, máslo, lučina,  pečivo, chléb   A-1,7 rajčata Krkonošská polévka, Palačinky s marmeládou      A-1,3,7,9 ovoce Knedlíky s vajíčkem, nakládaná zelenina        A-1,3,7,10
Sobota Kakao, káva, čaj, máslo, vánočka, tmavé pečivo  A-1,7 jogurt  A-7 Vločková polévka, Vepřový džuveč, okurka  A-1,3,4,7 moučník    A-1,3,7 Sýr Président 150g, chléb  A-1,7
Neděle Kakao, káva, čaj, máslo, vánočka/dia, pečivo  A-1,3,7 paštika Zeleninová polévka s vaječnou jíškou, Vepřový guláš, houskový knedlík + dietní úprava   A-1 moučník    A-1,3,7 Maceška, chléb   A-1,9


 
Jídelníček v modře vyznačeném poli „Oběd“ je platný pro terénní pečovatelskou službu.

D.Ú. - dietní úprava

Změna jídelníčku i alergenů vyhrazena.

Kvalita na prvním místě

Stravování je zajišťováno v moderní kuchyni, kde jsou dodržovány veškeré standardy hygieny a bezpečnosti práce. Kvalifikovanými pracovníky kuchyně je při výrobě pokrmů dbáno na používání kvalitních surovin a vaření bez polotovarů. Například vaření domácích knedlíků nebo pečení moučníku.

V jídelně, nebo na pokoji

Velká část klientů se stravuje v jídelně Domova. Klienti mohou využít i stravování na pokojích, kam je jídlo dopravováno pracovníky sociální péče.

Pět jídel za den

Denně jsou pro klienty připravovány 3 hlavní jídla (snídaně, oběd, večeře) a dopolední, odpolední svačina. Pro diabetiky je také určena druhá večeře. Stravu je možné uzpůsobit individuální potřebě každého klienta (racionální, diabetická, žlučníková dieta).
Datum zveřejnění Název dokumentu Typ souboru Velikost souboru
24. 09. 2023 Seznam alergenů .pdf 1 MB Stáhnout
top