Jídelníček

Datum: 28.4. - 4.5.2025
 
Den Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře
Pondělí Bílá káva, čaj, máslo, džem/dia, tmavé pečivo, chléb  A-1,7 tavený sýr  A-7 Zeleninová polévka se zavářkou, Kuřecí maso na paprice, kolínka        A-1,3,7,9 sušenka  A-1,8

Vločková kaše s ovocem       A-1,7

Úterý Bílá káva, čaj, máslo, uzenina, chléb, pečivo  A-1,7 ovoce
 
Zeleninová polévka s kapáním, Segedínský guláš, houskový knedlík       A-1,3,7 jogurt    A-7 Rajská  polévka, chléb
A-1
Středa Bílá káva, čaj, máslo, nutella, pečivo, chléb  A-1,7

Kobliha/dia pečivo     A-1,7 

Polévka z černé čočky, Rybí filé na másle, brambory, tatarská omáčka    A-1,3,4,7 ovoce Tvarohová miska s ovocem a piškoty
A-1,3,7
Čtvrtek Bílá káva, čaj, krájená paštika, máslo, chléb, tmavé pečivo  A-1,7 ovoce Květáková polévka, Boloňské špagety sypané sýrem           A-1,3,7 mléko, rohlík   
A-1,7

Tuňáková  pomazánka, chléb A-1,3,7

Pátek Bílá káva, čaj, lučina, pečivo, chléb   A-1,7 rajče Krkonošská polévka, Lívance se skořicí        A-1,3,7,9 ovoce Buřty na pivě chléb + dietní úprava
A-1,10
Sobota Kakao, káva, čaj, máslo, vánočka/dia, pečivo  A-1,7 jogurt           A-7 Ovarová polévka, Vepřový džuveč, zeleninová čalamáda      A-1,7,9 moučník A-1,3,7 Sýr Président 150g,  chléb  A-1,7
Neděle Kakao, káva, čaj, džem, máslo, vánočka/dia, pečivo  A-1,7 přesnídávka Zeleninová polévka se zavářkou, Vinná klobása, bramborová kaše, okurka       A-1,9 moučník   A-1,3,7 Paštika Krajanka 150g, chléb
A-1,3,7,10


 
Jídelníček v modře vyznačeném poli „Oběd“ je platný pro terénní pečovatelskou službu.

D.Ú. - dietní úprava

Změna jídelníčku i alergenů vyhrazena.

Kvalita na prvním místě

Stravování je zajišťováno v moderní kuchyni, kde jsou dodržovány veškeré standardy hygieny a bezpečnosti práce. Kvalifikovanými pracovníky kuchyně je při výrobě pokrmů dbáno na používání kvalitních surovin a vaření bez polotovarů. Například vaření domácích knedlíků nebo pečení moučníku.

V jídelně, nebo na pokoji

Velká část klientů se stravuje v jídelně Domova. Klienti mohou využít i stravování na pokojích, kam je jídlo dopravováno pracovníky sociální péče.

Pět jídel za den

Denně jsou pro klienty připravovány 3 hlavní jídla (snídaně, oběd, večeře) a dopolední, odpolední svačina. Pro diabetiky je také určena druhá večeře. Stravu je možné uzpůsobit individuální potřebě každého klienta (racionální, diabetická, žlučníková dieta).
Datum zveřejnění Název dokumentu Typ souboru Velikost souboru
24. 09. 2023 Seznam alergenů .pdf 1 MB Stáhnout
top