Stravování

Jídelníček

Datum: 
 
Den Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře
Pondělí Bílá káva, čaj, máslo, džem, tmavé pečivo, chléb  A-1,7 tavený sýr A-7 Brokolicová polévka, Zapečené brambory s kuřecím masem, červená řepa  A-1,3,7 sušenka  A-1,8

Tvarohové taštičky sypané moučkovým cukrem  A-1,7

Úterý Bílá káva, čaj,   sýr Arla, pečivo, chléb  A-1,7 ovoce Zeleninová polévka s kapáním, Štěpánská pečeně, hovězí maso, houskový knedlík  A-1,3,9 jogurt  A-7 Frankfurtská polévka, chléb  A-1
Středa Bílá káva, čaj,  máslo, pomazánka, pečivo, chléb  A-1,7

Pudinkový uzel / dia pečiva  A-1,3,7

Zeleninová polévka s těstovinou, Vepřový džuveč, zeleninová čalamáda  A-1,7,9 ovoce Špagety, šunka, sýr, kečup, máslo   A-1,7
Čtvrtek Bílá káva, čaj, máslo, med, chléb, tmavé pečivo  A-1,7 ovoce Drůbeží vývar, Kuřecí plátek (šunka, sýr, broskev) brambory, tatarka  A-1,7,9 mléko, rohlík    A-1,7 Jemná česneková pomazánka, chléb  A-1,7
Pátek Bílá káva, čaj, máslo, paštika, pečivo, chléb  A-1,7 okurka Knedlíčková polévka, Kynutý švestkový koláč s mákem + dietní úprava  A-1,3,7,9 ovoce Drůbeží sekaná, hořčice, okurka, chléb  A-1,10
Sobota Kakao, káva, čaj, máslo, makovka, pečivo  A-1,7 jogurt  A-7 Norská rybí polévka, Čočka na kyselo, párek, okurka A-1,4,7,9 moučník  A-1,3,7 Sýr cottage, chléb  A-1,7
Neděle Kakao, káva, čaj, máslo, vánočka, džem/dia, pečivo  A-1,3,7 přesnídávka Zeleninový vývar s těstovinou, Vepřové maso na houbách, těstoviny  A-1,3,7,9 závin    A-1,3,7 Sýr Maasdamer, máslo porce, chléb   A-1,7

 
Jídelníček v modře vyznačeném poli „Oběd“ je platný pro terénní pečovatelskou službu.

Změna jídelníčku i alergenů vyhrazena.

Kvalita na prvním místě

Stravování je zajišťováno v moderní kuchyni, kde jsou dodržovány veškeré standardy hygieny a bezpečnosti práce. Kvalifikovanými pracovníky kuchyně je při výrobě pokrmů dbáno na používání kvalitních surovin a vaření bez polotovarů. Například vaření domácích knedlíků nebo pečení moučníku.

V jídelně, nebo na pokoji

Velká část klientů se stravuje v jídelně Domova. Klienti mohou využít i stravování na pokojích, kam je jídlo dopravováno pracovníky sociální péče.

Pět jídel za den

Denně jsou pro klienty připravovány 3 hlavní jídla (snídaně, oběd, večeře) a dopolední, odpolední svačina. Pro diabetiky je také určena druhá večeře. Stravu je možné uzpůsobit individuální potřebě každého klienta (racionální, diabetická, žlučníková dieta).
Datum zveřejnění Název dokumentu Typ souboru Velikost souboru
24. 09. 2023 Seznam alergenů .pdf 1 MB Stáhnout
top