Jídelníček

Datum: 10.2. - 16.2.2025
 
Den Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře
Pondělí Bílá káva, čaj, máslo, džem/dia, tmavé pečivo, chléb  A-1,7 tavený sýr
A-7
Mrkvová polévka, Zapečené brambory s kuřecím masem, červená řepa             A-1,7,9 sušenka  A-1,8

Tvarohové taštičky sypané moučkovým cukrem   A-7

Úterý Bílá káva, čaj, sýr Arla, máslo, chléb, pečivo  A-1,7 ovoce Zeleninová polévka s kapáním, Hovězí maso na houbách, houskový knedlík   A-1,3,7 jogurt   
A-7 
Polévka gulášová, chléb
A-1,7
Středa Bílá káva, čaj, pomazánka, pečivo, chléb  A-1,7

Pudinkový uzel / dia pečivo  A-1,3,7

Celerový krém, Smetanová omáčka s brokolicí a krůtím masem, těstoviny    A-1,3,7 ovoce Obložený talíř (sýr, uzenina, máslo, chléb)
A-1,7
Čtvrtek Bílá káva, čaj, med, máslo, chléb, tmavé pečivo  A-1,7 ovoce Hovězí vývar, Pečený vepřový bok, bramborový knedlík, zelí  A-1,9 mléko, rohlík   
A-1,7

Jemná česneková pomazánka, chléb             A-1,7

Pátek Bílá káva, čaj, lučina, pečivo, chléb   A-1,7 okurka Knedlíková polévka, Palačinky s  marmeládou  A-1,7 ovoce Sekaná se sýrem, hořčice, okurka, chléb
A-1,10
Sobota Kakao, káva, čaj, máslo, vánočka, pečivo  A-1,7 jogurt         A-7 Bramborová polévka, Čočka na kyselo, párek, okurka         A-1,3,7,9 moučník   A-1,3,7 Sýr Cottage, chléb  A-1,7
Neděle Kakao, káva, čaj, džem, máslo, vánočka/dia, pečivo  A-1,3,7 džus Zeleninová polévka s quinou, Máslový  řízek, bramborová kaše            A-1,7,9 moučník   A-1,3,7 Salát vlašský 100g, chléb +dieta A-1,3,7,10


 
Jídelníček v modře vyznačeném poli „Oběd“ je platný pro terénní pečovatelskou službu.

D.Ú. - dietní úprava

Změna jídelníčku i alergenů vyhrazena.

Kvalita na prvním místě

Stravování je zajišťováno v moderní kuchyni, kde jsou dodržovány veškeré standardy hygieny a bezpečnosti práce. Kvalifikovanými pracovníky kuchyně je při výrobě pokrmů dbáno na používání kvalitních surovin a vaření bez polotovarů. Například vaření domácích knedlíků nebo pečení moučníku.

V jídelně, nebo na pokoji

Velká část klientů se stravuje v jídelně Domova. Klienti mohou využít i stravování na pokojích, kam je jídlo dopravováno pracovníky sociální péče.

Pět jídel za den

Denně jsou pro klienty připravovány 3 hlavní jídla (snídaně, oběd, večeře) a dopolední, odpolední svačina. Pro diabetiky je také určena druhá večeře. Stravu je možné uzpůsobit individuální potřebě každého klienta (racionální, diabetická, žlučníková dieta).
Datum zveřejnění Název dokumentu Typ souboru Velikost souboru
24. 09. 2023 Seznam alergenů .pdf 1 MB Stáhnout
top