Stravování

Jídelníček

Datum: 
 
Den Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře
Pondělí Bílá káva, čaj, máslo, džem, tmavé pečivo, chléb  A-1,7 tavený sýr A-7 Drůbeží vývar, Pečená vepřová pečeně, brambory, fazolky A-1,7,9 sušenka  A-1,8

Vločková kaše s mandarinkami  A-1,7

Úterý Bílá káva, čaj,  nutella/dia džem, pečivo, chléb  A-1,7 ovoce Zeleninová polévka s vaječnou jíškou, Kuřecí maso na kari a zelenině s kokosovým mlékem, basmati rýže  A-1,7,9 jogurt   A-7  Frankfurtská polévka, chléb A-1,9
Středa Bílá káva, čaj,  máslo, pomazánka, pečivo, chléb  A-1,7

Tvarohová buchta  A-1,3,7

Celerový krém, Smažený květák, brambory, tatarka + dietní úprava A-1,3,4,7,9 ovoce Houbové flíčky, červená řepa A-1,7
Čtvrtek Bílá káva, čaj, máslo, paštika, chléb, tmavé pečivo  A-1,7 ovoce Uzený vývar s rýží, Uzené maso, bramborový knedlík, zelí + dietní úprava A-1,3,7,9 mléko, rohlík    A-1,7 Škvarková  pomazánka, chléb  A-1,7 + dietní úprava
Pátek Bílá káva, čaj, čerstvý sýr,  pečivo, chléb  A-1,7 rajče Bramborová polévka, Palačinky s marmeládou         A-1,3,7,9 ovoce Sekaná, hořčice,  chléb  A-1,10
Sobota Kakao, káva, čaj, máslo, loupák, pečivo  A-1,7 jogurt  A-7  Pórková polévka, Rybí filé na másle, bramborová kaše, ovocný kompot A-1,3,7,9 moučník    A-1,3,7 Šunková pěna 150g, chléb  A-1,7
Neděle Kakao, káva, čaj, máslo, vánočka, džem/dia, pečivo  A-1,3,7 přesnídávka Zeleninová polévka s quinou, Ptáček v rozletu, hovězí maso, houskový knedlík A-1,3,7,9 moučník    A-1,3,7 Sýr Eidam 100g, máslo porce, chléb   A-1

 
Jídelníček v modře vyznačeném poli „Oběd“ je platný pro terénní pečovatelskou službu.

Změna jídelníčku i alergenů vyhrazena.

Kvalita na prvním místě

Stravování je zajišťováno v moderní kuchyni, kde jsou dodržovány veškeré standardy hygieny a bezpečnosti práce. Kvalifikovanými pracovníky kuchyně je při výrobě pokrmů dbáno na používání kvalitních surovin a vaření bez polotovarů. Například vaření domácích knedlíků nebo pečení moučníku.

V jídelně, nebo na pokoji

Velká část klientů se stravuje v jídelně Domova. Klienti mohou využít i stravování na pokojích, kam je jídlo dopravováno pracovníky sociální péče.

Pět jídel za den

Denně jsou pro klienty připravovány 3 hlavní jídla (snídaně, oběd, večeře) a dopolední, odpolední svačina. Pro diabetiky je také určena druhá večeře. Stravu je možné uzpůsobit individuální potřebě každého klienta (racionální, diabetická, žlučníková dieta).
Datum zveřejnění Název dokumentu Typ souboru Velikost souboru
24. 09. 2023 Seznam alergenů .pdf 1 MB Stáhnout
top