Stravování

Jídelníček

Datum: 
 
Den Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře
Pondělí Bílá káva, čaj, máslo, džem, tmavé pečivo, chléb  A-1,7 tavený sýr A-7 Brokolicová polévka, Zapečené brambory s kuřecím masem, červená řepa   A-1,3,9 sušenka  A-1,8

Tvarohové taštičky sypané cukrem A-1,7

Úterý Bílá káva, čaj,  sýr Arla, pečivo, chléb  A-1,7 ovoce Zeleninová polévka s kapáním, Štěpánská pečeně, hovězí maso, houskový knedlík  A-1,7,9 jogurt    A-7 Gulášová polévka, chléb A-1
Středa Bílá káva, čaj,  máslo, pomazánka, pečivo, chléb  A-1,7

Pudinkový uzel / dia pečivo  A-1,3,7

Drůbeží vývar s nudlemi, Kuřecí řízek, bramborová kaše  A-1,3,7,9 ovoce  Sýr Eidam 100g, máslo porce, chléb  A-1,3,7  
Čtvrtek Bílá káva, čaj, máslo, med, chléb, tmavé pečivo  A-1,7 ovoce Zelná polévka, Vepřový džuveč, zeleninová čalamáda  A-1,3,9 + dietní úprava mléko, rohlík    A-1,7 Jemná česneková pomazánka, chléb + dietní úprava    A-1,4,7
Pátek Bílá káva, čaj, čerstvý sýr,  pečivo, chléb  A-1,7 okurka    Knedlíčková polévka, Kynuté jahodové knedlíky s tvarohem + dietní úprava    A-1,3,7,9 ovoce Sekaná se sýrem, hořčice, okurka, chléb  A-1,10
Sobota Kakao, káva, čaj, máslo, vánočka, pečivo  A-1,7 jogurt  A-7   Norská rybí polévka, Čočka na kyselo, párek, okurka  A-1,3,4,7 moučník A-1,3,7 Sýr Cottage, chléb  A-1,7
Neděle Kakao, káva, čaj, máslo, vánočka, džem/dia, pečivo  A-1,3,7 džus Zeleninová polévka s quinoou, Vepřové maso na houbách, těstoviny  A-1,3,7,9 moučník  A-1,3,7 Vepřová tlačenka, chléb   A-1,7 + dietní úprava

 
Jídelníček v modře vyznačeném poli „Oběd“ je platný pro terénní pečovatelskou službu.

Změna jídelníčku i alergenů vyhrazena.

Kvalita na prvním místě

Stravování je zajišťováno v moderní kuchyni, kde jsou dodržovány veškeré standardy hygieny a bezpečnosti práce. Kvalifikovanými pracovníky kuchyně je při výrobě pokrmů dbáno na používání kvalitních surovin a vaření bez polotovarů. Například vaření domácích knedlíků nebo pečení moučníku.

V jídelně, nebo na pokoji

Velká část klientů se stravuje v jídelně Domova. Klienti mohou využít i stravování na pokojích, kam je jídlo dopravováno pracovníky sociální péče.

Pět jídel za den

Denně jsou pro klienty připravovány 3 hlavní jídla (snídaně, oběd, večeře) a dopolední, odpolední svačina. Pro diabetiky je také určena druhá večeře. Stravu je možné uzpůsobit individuální potřebě každého klienta (racionální, diabetická, žlučníková dieta).
Datum zveřejnění Název dokumentu Typ souboru Velikost souboru
24. 09. 2023 Seznam alergenů .pdf 1 MB Stáhnout
top