Stravování

Jídelníček

Datum: 
 
Den Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře
Pondělí Bílá káva, čaj, máslo, džem, tmavé pečivo, chléb  A-1,7 tavený sýr  A-7 Zeleninová polévka s tarhoňou, Smažené rybí filé, brambory, tatarka  A-1,4,7,9 sušenka  A-1,8

Rýžový nákyp s lesním ovocem  A-1,7

Úterý Bílá káva, čaj,  med, pečivo, chléb  A-1,7 ovoce Drůbeží vývar, Kuskus s kuřecím masem  a zeleninou, rajčatový salát  A-1,9 jogurt    A-7 Kulajda, chléb  A-1,7
Středa Bílá káva, čaj,  sýr Arla, pečivo, chléb  A-1,7

Bábovička s náplní / dia pečivo   A-1,3,7

Žampionová polévka, Vinná klobása, bramborová kaše, okurka  A-1,3,7,9 ovoce Tvarohová miska s ovocem  A-1,7
Čtvrtek Bílá káva, čaj, máslo, paštika, chléb, tmavé pečivo  A-1,7 ovoce Zeleninová polévka s fritátovými nudlemi, Rajská omáčka, hovězí maso, houskový knedlík  A-1,9 mléko, rohlík    A-1,7 Rybičková pomazánka, chléb + dietní úprava  A-1
Pátek Bílá káva, čaj, lučina, pečivo, chléb  A-1,7 okurka Krkonošská polévka, Žemlovka s jablky a tvarohem A-1,3,7,9 ovoce Sekaná, chléb, hořčice  A-1,10
Sobota Kakao, káva, čaj, máslo, vánočka, pečivo  A-1,7 jogurt  A-7 Vločková polévka, Hrachová kaše, párek, okurka + dietní úprava  A-1,3,7 moučník  A-1,3,7 1. Rybí salát 150g, chléb      2. Tuňák ve vlastní šťávě, máslo porce, chléb  A-1,4
Neděle Kakao, káva, čaj, máslo, vánočka, džem/dia, pečivo  A-1,3,7 džus  Zeleninový vývar s rýží, Pivovarský tokáň, bramborový knedlík  A-1,3,9 moučník  A-1,3,7 Sýr Président 150g, chléb     A-1,7

 
Jídelníček v modře vyznačeném poli „Oběd“ je platný pro terénní pečovatelskou službu.

Změna jídelníčku i alergenů vyhrazena.

Kvalita na prvním místě

Stravování je zajišťováno v moderní kuchyni, kde jsou dodržovány veškeré standardy hygieny a bezpečnosti práce. Kvalifikovanými pracovníky kuchyně je při výrobě pokrmů dbáno na používání kvalitních surovin a vaření bez polotovarů. Například vaření domácích knedlíků nebo pečení moučníku.

V jídelně, nebo na pokoji

Velká část klientů se stravuje v jídelně Domova. Klienti mohou využít i stravování na pokojích, kam je jídlo dopravováno pracovníky sociální péče.

Pět jídel za den

Denně jsou pro klienty připravovány 3 hlavní jídla (snídaně, oběd, večeře) a dopolední, odpolední svačina. Pro diabetiky je také určena druhá večeře. Stravu je možné uzpůsobit individuální potřebě každého klienta (racionální, diabetická, žlučníková dieta).
Datum zveřejnění Název dokumentu Typ souboru Velikost souboru
24. 09. 2023 Seznam alergenů .pdf 1 MB Stáhnout
top