Jídelníček

Datum: 23.6. - 29.6.2025
 
Den Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře
Pondělí Bílá káva, čaj, máslo, džem/dia, tmavé pečivo, chléb  A-1,7 tavený sýr  A-7 Zeleninová polévka s kapáním, Koprová omáčka, vajíčko, houskový knedlík         A-1,3,7 sušenka  A-1,8

Krupicová kaše s kakaem        A-1,7

Úterý Bílá káva, čaj, paštika, chléb, pečivo  A-1,7 ovoce
 
Polévka z černé čočky, Obalované rybí filé, brambory, tatarská omáčka       A-1,3,7 jogurt   A-7 Frankfurtská polévka, chléb
A-1,7
Středa Bílá káva, čaj, sýr Arla, pečivo, chléb  A-1,7

šáteček / dia pečivo     A-1,3,7 

Pórková polévka, Halušky s uzeným masem       A-1,7,9 ovoce Těstovinový salát s tuňákem
A-1,3,7
Čtvrtek Bílá káva, čaj, plátkový sýr, máslo, chléb, tmavé pečivo  A-1,7 okurka Hrášková polévka, Holandský vepřový řízek, brambory, okurka         A-1,3,7,9 mléko, rohlík   
A-1,7

Šlehaný tvaroh s jarní cibulkou, chléb              A-1,7

Pátek Bílá káva, čaj, lučina, rajče, pečivo, chléb   A-1,7 rajčata Hovězí vývar s těstovinou, Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem      A-1,3,7,9 ovoce Sýr Cottage, chléb
A-1,7
Sobota Kakao, káva, čaj, máslo, vánočka/dia, pečivo  A-1,7 jogurt           A-7

Kuřecí vývar s nudlemi, Sekaná pečeně, bramborová kaše, okurka    A-1,7,9

moučník A-1,3,7 Vepřová šunka 100g, máslo, chléb A-1,7
Neděle Kakao, káva, čaj, džem, máslo, vánočka/dia, pečivo  A-1,7 paštika Zeleninový vývar s těstovinou, Hamburská vepřová kýta, celozrnný knedlík + dietní úprava   A-1,3,9 moučník   A-1,3,7 Šunkový závitek se salátem v aspiku, chléb
A-1,3,7,9,10


 
Jídelníček v modře vyznačeném poli „Oběd“ je platný pro terénní pečovatelskou službu.

D.Ú. - dietní úprava

Změna jídelníčku i alergenů vyhrazena.

Kvalita na prvním místě

Stravování je zajišťováno v moderní kuchyni, kde jsou dodržovány veškeré standardy hygieny a bezpečnosti práce. Kvalifikovanými pracovníky kuchyně je při výrobě pokrmů dbáno na používání kvalitních surovin a vaření bez polotovarů. Například vaření domácích knedlíků nebo pečení moučníku.

V jídelně, nebo na pokoji

Velká část klientů se stravuje v jídelně Domova. Klienti mohou využít i stravování na pokojích, kam je jídlo dopravováno pracovníky sociální péče.

Pět jídel za den

Denně jsou pro klienty připravovány 3 hlavní jídla (snídaně, oběd, večeře) a dopolední, odpolední svačina. Pro diabetiky je také určena druhá večeře. Stravu je možné uzpůsobit individuální potřebě každého klienta (racionální, diabetická, žlučníková dieta).
Datum zveřejnění Název dokumentu Typ souboru Velikost souboru
24. 09. 2023 Seznam alergenů .pdf 1 MB Stáhnout
top