Stravování

Jídelníček

Datum: 
 
Den Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře
Pondělí Bílá káva, čaj, máslo, džem, tmavé pečivo, chléb  A-1,7 tavený sýr A-7 Norská rybí polévka, Vepřové maso v mrkvi, brambory  A-1,3,4,9 sušenka  A-1,8

Tvarohové taštičky sypané moučkovým cukrem  A-1,7

Úterý Bílá káva, čaj,   pomazánka, pečivo, chléb  A-1,7 ovoce Zeleninová polévka s těstovinou, Kuře na paprice, těstoviny  A-1,3,7,9 jogurt A-7 Hovězí vývar s játrovou zavářkou  A-1,9
Středa Bílá káva, čaj,  máslo, med, pečivo, chléb  A-1,7

plundra a jablečnou náplní  A-1,3,7

Zeleninová polévka, Vepřový kotlík, rýže + dietní úprava  A-1,3,7,9 ovoce Panna cotta s jahodami  A-1,7
Čtvrtek Bílá káva, čaj, máslo, krájená paštika, chléb, tmavé pečivo  A-1,7 ovoce Hrstková  polévka, Zapečené francouzské brambory s gothajem, okurka  A-1,3,7,9 mléko, rohlík    A-1,7 Vajíčková pomazánka, chléb  A-1,4,7
Pátek Bílá káva, čaj, máslo, uzenina, pečivo, chléb  A-1,7 rajče Kulajda, Rýžový nákyp s ovocem  A-1,3,7 ovoce Vídeňský párek, hořčice, chléb  A-1,10
Sobota Kakao, káva, čaj, máslo, vánočka, pečivo  A-1,7 jogurt  A-7 Kuřecí vývar, Kapustový karbanátek, brambory, červená řepa  A-3,7,9 moučník  A-1,3,7 Salám šunka 100g, máslo porce, chléb  A-1,7
Neděle Kakao, káva, čaj, máslo, vánočka, džem/dia, pečivo  A-1,3,7 džus Zeleninová polévka s kapáním, Hamburská vepřová kýta, celozrnný knedlík  A-1,3,7,9 moučník  A-1,3,7 Rodinná sýrová pomazánka, chléb  A-1,7

 
Jídelníček v modře vyznačeném poli „Oběd“ je platný pro terénní pečovatelskou službu.

Změna jídelníčku i alergenů vyhrazena.

Kvalita na prvním místě

Stravování je zajišťováno v moderní kuchyni, kde jsou dodržovány veškeré standardy hygieny a bezpečnosti práce. Kvalifikovanými pracovníky kuchyně je při výrobě pokrmů dbáno na používání kvalitních surovin a vaření bez polotovarů. Například vaření domácích knedlíků nebo pečení moučníku.

V jídelně, nebo na pokoji

Velká část klientů se stravuje v jídelně Domova. Klienti mohou využít i stravování na pokojích, kam je jídlo dopravováno pracovníky sociální péče.

Pět jídel za den

Denně jsou pro klienty připravovány 3 hlavní jídla (snídaně, oběd, večeře) a dopolední, odpolední svačina. Pro diabetiky je také určena druhá večeře. Stravu je možné uzpůsobit individuální potřebě každého klienta (racionální, diabetická, žlučníková dieta).
Datum zveřejnění Název dokumentu Typ souboru Velikost souboru
24. 09. 2023 Seznam alergenů .pdf 1 MB Stáhnout
top